Składniki
Na 20 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 20
Masa jabłkowa:
1 ½ kg jabłek
5 łyżek cukru pudru
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i przesmażyć. Do gorących jabłek wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do zim...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 18 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 96 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Jezeli jajko jest z dobrego źródła nie nalezy się bać dodawać, podnosi wartość odzywczą. Ja mniej więcej co drugi, trzeci dzień zjadam a raczej wypijam jako surowe na czczo bo to bardzo zdrowo. tylko broń Boże nie ze sklepu. Zlewam jajko tylko wrzatkiem przez 3 sek. Potem robię dwie dziurki malutkie. Z jednej i drugiej odrobinę soli i chlup :P, pociągasz ustami i jako w żołądku, ktory bardzo Ci za nie podziękuje. :)
A margarynę zastapiłam masłem i dodałam jeszcze do ciepłych jabłek po zmiksowaniu nie było grudek. Nie dawałm cukru pudru do jabłek.
Hej ja zrobię dzisiaj to ciasto ale nie będę dawać margaryny tylko dam dwie garaleki
Ciasto nawet dobre w smaku ale uważam ze jest zbyt sztywne i jak by dodać 2 łyzki żelatyny a nie 4 to było by super
pozdrawiam:}