Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 kg fasolki szparagowej (np. żółtej)
Zalewa:
...

Przygotowanie

Fasolkę szparagową opłukać i odciąć końcówki z dwóch stron. Następnie włożyć ją do wrzącej, osolonej wody, gotować 5 minut i odcedzić. Lekko ostudzoną fasolkę szparagową przełożyć do wyparzonych i suchych słoików.

Do ...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7840 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-09-14
Dorota
Autor przepisu

Witam, słoików nie otwieram, szczelnie zakręcone cierpliwie czekają na kolejne pasteryzacje, a potem leżakują w piwnicy ;) Pozdrawiam :)

2016-09-12
Dana09

Witam czy otwierasz słoiki przed pasteryzacją na drugi i trzeci dzień pozdrawiam