Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
1 szkl. maku
7 białek
1 szkl. cukru
15 dag wiórków kokosowych
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 15 minut (w tym 2 godziny pracy).
Szczegóły
Praca: | 2 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Średnia trudność wykonania.
Drogie.
Białka ubić na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodać cukier. Wymieszać wiórki z makiem. Dodać do ubitej piany i dokładnie wymieszać. Piec ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krem:
Żółtka utrzeć z ...
Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 95 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Robiłam kiedyś takie ciasto, ale z kremem tylko z masła, cukru i żółtek- po prostu poezja. Szukałam przepisu, bo zgubiłam i ciesze się,że znalazłam podobny. Myslę, że krem też warto wypróbowac do karpatki. Do ciasta dodawałam jeszcze rodzynki, a biszkopty namaczałam w wódce pomieszanej z rumem.