Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
1 szkl. maku
7 białek
1 szkl. cukru
15 dag wiórków kokosowych
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 15 minut (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Drogie.

Białka ubić na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodać cukier. Wymieszać wiórki z makiem. Dodać do ubitej piany i dokładnie wymieszać. Piec ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Krem:

Żółtka utrzeć z ...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 95  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-06-13
Viola

Robiłam kiedyś takie ciasto, ale z kremem tylko z masła, cukru i żółtek- po prostu poezja. Szukałam przepisu, bo zgubiłam i ciesze się,że znalazłam podobny. Myslę, że krem też warto wypróbowac do karpatki. Do ciasta dodawałam jeszcze rodzynki, a biszkopty namaczałam w wódce pomieszanej z rumem.