Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie na obiad lub kolację.

Fasola z kiełbasą z dodatkiem cebuli i czosnku, odpowiednio doprawiona przyprawami to doskonałe, sycące danie dla lubiących wyraziste i pikantne potrawy.

Składniki

Na 4 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
30 dag kiełbasy podwawelskiej
2 puszki fasoli czerwonej (puszka 400 g)
1 cebula
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Łatwe wykonanie.

Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę.

Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, po czym dodać kiełbasę i całość smażyć, aż kiełbasa się przyrumieni.

Fasolę umieścić na sitku, przelać wodą i pozostawić do odsączeni...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 241  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!