Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 15 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Średnia trudność wykonania.
Tanie.
Zrobić biszkopt, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 12-15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć budyń przygotowany w następujący sposób:
Na 3 szklankach soku z brzoskwiń (jeśli soku jest za mało należy dope...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 83 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Ja robię masę inaczej i jest pyszna(na dużą blaszkę): 1 litr kompotu - soku, zależy co mam, gotuję 2 budynie i do tego gorącego wsypuję 2 czasami trzy galaretki, np. pomarańczowe Dr.Oetkera i taką masę wylewam na biszkopt, na to kokos i do pieca. Polecam
Robię takie ciasto, ale zalecam kilka zmian tzn.3 budynie waniliowe z cukrem gotuję na 1 litrze mieszanki (sok z brzoskwiń + woda).Budyń należy wylać zaraz po ugotowaniu na upieczony wcześniej biszkopt.
20 dag masła+20 dag cukru+20 dag kokosu wkładamy do garnuszka i trzymamy mieszając aż rozpuści się masło.Studzimy .Potem wbijamy 2 jajka i miksujemy.Wylewamy na budyń i zapiekamy w piekarniku 180 stopni aż będzie dobrze złoty.Pozdrawiam i służę różnymi radami-dużo piekę. Proszę pisać
gosia393@op.pl
ciasto pyyyychaaaa....mimo iz masa budyniowa bardzo gęsta....PoLeCaM :))