Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły
kcal na porcję. SzczegółyInformacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
5 jajek
1 szklanka cukru
2 budynie czekoladowe
około 1/2 szklanki mąki tortowej
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
| Praca: | 40 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
| Oczekiwanie: | 30 minut |
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Ubić białka, dodać cukier i żółtka. Pod koniec ubijania dodać jedną szklankę wypełnioną dwoma budyniami czekoladowymi i uzupełnioną mąką tortową. Dodać także proszek do pieczenia i kakao. Ciasto wylać na ...
Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
| W 100 gramach | W porcji (ok. 62 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Robię inną wersję kremu. 2 szklanki mleka, budyń waniliowy, 2 łyżki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej i 4 łyżki cappuccino waniliowego - ugotować z tego budyń. Ostudzić, utrzeć z kostką masła roślinnego. Ja dodaję 2 łyżeczki likieru kakaowego, ale nie jest to konieczne. Położyć krem na nasączony biszkopt, na to robię bitą śmietanę (pół litra śmietany 30% ubić z 2 śmietan-fix, cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru pudru. Położyć na krem, posypać tartą czekoladą. PYCHAAAA! Zawsze się udaje, nie jest za słodkie, goście są zawsze zachwyceni tym ciastem.
wypróbujcie lepszą wersję tego ciasta polecam!!!!! MASA: POWINNO BYĆ 5 ZÓLTEK, ZAGOTOWAĆ 1 SZKLANKĘ MĄKI W DRUGIEJ ROZMIESZAĆ ŻÓŁTKA 1 BUDYŃ OBIE MĄKI I TO DODAĆ DO GOTUĄCEGO MLEKA. PRZESTUDZONY BUDYŃ ZMIKSOWAĆ Z 1,5 KOSTKI MASŁA I ROZPUSZCZONĄ KAWĄ. WARSTWY:CIASTO, MASA, KOKOS, MASA, CIASTO, POLEWA. WYKONANIE KOKOSU: UBIĆ 5 BIAŁEK ZE SZKLANKĄ CÓKRU DODAĆ SZKLANKĘ WIÓREK KOKOSOWYCH , UPIEC W 170 STOPNIACH 30 MIN. POLECAM TEN PRZEPIS!!!!
metodą prób i błędów placek się udał