Miękki i puszysty sernik z kawałkami słodkich brzoskwiń schowany jest w bardzo kruchym kakaowym cieście z dodatkiem aromatycznej przyprawy do piernika.
Cudnie pachnie w całym domu jak się ten sernik piecze, a samo ciacho jest przepyszne. Normalnie rozpływa się w ustach.
Ostudzony sernik można tutaj dowolnie udekorować: pudrem, lukrem, można też polewą czekoladową i posypać ulubionymi dodatkami, np. prażonym słonecznikiem lub płatkami migdałów.
Sernik najlepiej kroić na drugi dzień. Jest idealnym wypiekiem na Święta Bożego Narodzenia, jak i na Sylwestra!
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 15 minut |
Oczekiwanie: | 2 godziny |
Do miski wsypać mąkę, kakao, cukier, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Dodać masło, żółtka, sok z cytryny, razem posiekać, wyrobić ciasto i schłodzić. 2/3 ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach prosto do formy 25/36 cm wyłożon...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 140 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |