Przetwory należy przygotować ze świeżych produktów wysokiej jakości, bez plam i uszkodzeń, przestrzegać zasad higieny i dokładnie trzymać się przepisów.

Należy sprawdzić, czy wszystki...

Zostało jeszcze 68% treści porady.
Pozostała część tej porady
oraz wszystkie 7843 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2007-11-28
Elka

Dziękuję Dorotko za odpowiedż.Słoiki dokręcam przed i po pasteryzacji {dla pewności } ,ale widać , że jednak z niektórymi , a właściwie z większością było coś nie tak , pytanie co ? {chyba zostanie bez odpowiedzi }.Dałabym temu spokój , ale moja piwnica jest ciepła. Pozdrawiam.

2007-11-27
Dorota

Ale słoiki powinny być dokręcane jeszcze przed pasteryzacją. A może w przepisie było za mało octu. Powiem szczerze, że moja mama też się obawia zaprawiania buraczków, woli przechowywać całe buraczki i gotować je sobie na bieżąco (tylko do przechowywania buraczków potrzebna jest zimna piwnica, żeby one nie zwiędły).

2007-11-27
Elka

Dziękuję za odpowiedż , ale to nie to bo słoiki były suche i po pasteryzacji sprawdzane poprzez dokręcenie i przewracanie do góry dnem aż do ostygnięcia.Część słoików jest dobra. Co jeszcze mogło być przyczyną?

Pozostało: 8