Na wielkanocnym stole oprócz faszerowanych jajek, żurku i białej kiełbasy nie może także zabraknąć słodkości - malowanych polewami i ustrojonych bakaliami mazurków, pulchnych i lukrowanych babek czy delikatnej serowej paschy. Święta Wielkiej Nocy to bowiem niepowtarzalna okazja, by skosztować tych niecodziennych smakołyków.

Wielkanocne babki

Zgodnie z wielkanocnym zwyczajem na świątecznym stole powinna znaleźć się babka. Tradycja wypieku tego ciasta sięga XV wieku. Do ...

Zostało jeszcze 95% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7830 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!