Żeby upiec ciasto drożdżowe potrzebujemy czasu, cierpliwości i siły. Oprócz tego przyda się też trochę wiedzy. Zdarza się bowiem, że ciasto drożdżowe lubi przysparzać nam kłopotów. A jeśli to tylko możliwe, lepiej uczyć się na cudzych błędach ;) Oto najczęściej pojawiające się problemy podczas pieczenia ciasta drożdżowego.

Dlaczego ciasto nie rośnie?

drożdże nie były świeże. Po pierwsze należy sprawdzić termin ich przydatności. Poza tym drożdże powinny być jasnobe...

Zostało jeszcze 94% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7843 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-10-14
Gigunia

Hmm.Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się żeby mój "drożdżowiec nie wyszedł.Trzymam się tylko zasady dużo drożdży np.na kilogram mąki cała kostka,letnie mleko,mało cukru.Ciasto wyrabiam w malakserze, ostatnio mam maszynę do piecz.chleba, jest rewelacyjna i niewiele kosztuje.Poprzednią miałam 15 lat, używałam jej conajmniej raz w tygodniu,więc wiem że wydatek się opłaca.Naprawdę nie zamykam okien, nie nakrywam ciasta, nie szukam ciepłego miejsca.Pozdrawiam.