W kuchni polskiej mak wykorzystuje się głównie do wypieku ciast i słodkości. Trudno wyobrazić sobie wigilijne potrawy bez jego udziału. Strucla makowa, kutia, makówki, makowiec japoński, zawijany, na biszkopcie... Małe nasionka o lekko orzechowym i słodkim smaku są obowiązkowym składnikiem świątecznych dań.

Ziarenka smaku i zdrowia

Nasiona maku w przeważającej części składają się z tłuszczów (zawartość 40-50%). Ich głównym składnikiem są kwasy: linolenowy (z ro...

Zostało jeszcze 94% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7849 przepisów, 1497 porad oraz 368 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!