Ryż stanowi jeden z najważniejszych, a zarazem najbardziej uniwersalnych produktów żywnościowych. Jest źródłem lekkostrawnych węglowodanów, błonnika, witamin i soli mineralnych. Dlatego bardzo często polecany jest jako zdrowa alternatywa dla ziemniaków i makaronu. Warto więc poznać jego liczne odmiany i szerokie zastosowanie w kuchni.

Dlaczego warto jeść ryż?

Ryż jest jednym z najważniejszych produktów żywnościowych na świecie. Uważa się go za najbardziej uniwersalne zboże, ponieważ d...

Zostało jeszcze 96% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!