Agrest, zwany niekiedy winoroślą północy, w stanie dzikim występuje w Europie, Azji i Afryce. W Polsce jest rośliną uprawną, ale traktowaną trochę po macoszemu. Jego charakterystyczny kwaskowaty smak nie ma zbyt wielu fanów. A szkoda, bo dojrzały agrest jest nie tylko smaczny, ale także pełen składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na zdrowie, urodę i... figurę!

Wartościowe wnętrze

Agrest jest bardzo dobrym źródłem witaminy C, a także witaminy A, E i witamin z grupy B. Dostarcza także soli mineralnych: żela...

Zostało jeszcze 94% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7843 przepisów, 1497 porad oraz 368 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!