Składniki
Na 5 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
85 dag wołowiny
10 dag cebuli
3 łyżki oleju
1 liść laurowy
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 10 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 30 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Wołowinę opłukać i osuszyć. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Ułożyć na mięsie i polać olejem. Dodać listek laurowy, ziarenka czarnego pieprzu, ziarenka ziela angielskiego, szczyptę pieprzu cayenne, soli i czarnego pieprzu....
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 303 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Komentarze Smakowiczów
Dodawanie komentarzy...
jest dostępne po zakupieniu abonamentu.Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!