Makaron z cukinią to smaczna i sycąca propozycja obiadowa na piątek, ale i nie tylko ;)
Jeśli nie macie pomysłu na obiad lub za bardzo nie chce Wam się gotować - to ten prosty przepis jest właśnie dla Was!
Sezon cukiniowy w pełni... były placki, zupa, leczo, zapiekanki to może teraz coś prostszego i łatwiejszego do zrobienia z cukinii? Co Wy na to? ;)
Makaron z cukinią uda się każdemu, to jest dobry przepis dla zaczynających przygodę w kuchni :)
Taki makaron wcale się nie obrazi jeśli posypiemy go zrumienionym słonecznikiem lub pestkami dyni, polejemy ketchupem lub sosem czosnkowym - mmm... to też może być dobre!
To proste danie obiadowe można zrobić na gorące wakacyjne dni, ale i na jesienne lub zimowe obiadki - wtedy mile widziane jest zwiększenie czosnku - on pomoże nam, abyśmy nie złapali żadnych infekcji... a co za tym idzie przeziębienie będzie nam obce ;)
W zimie, kiedy za oknem duży mróz, ta makaronowo-cukiniowa pychotka może być też świetnym pomysłem na ciepłą kolację...
To danie to fajny pomysł na obiad dla wegetarian, ale i dla miłośników makaronu.
Zachęcam do spróbowania... i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 25 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy (tylko 1 łyżkę), przełożyć cebulę i zeszklić. Cukinię rozkroić, wydrążyć pestki, opłukać, pokroić w paski (razem ze skórką, jeśli jest miękka) i przeł...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 230 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Pewnie, że tak :)
kilka pieczarek ? też by mogło wpaść do tej cukinii.