Składniki
Około
kcal w 100 g. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 kg fasolki szparagowej (np. żółtej)
Zalewa:
... Przygotowanie
Fasolkę szparagową opłukać i odciąć końcówki z dwóch stron. Następnie włożyć ją do wrzącej, osolonej wody, gotować 5 minut i odcedzić. Lekko ostudzoną fasolkę szparagową przełożyć do wyparzonych i suchych słoików.
Do ...
Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Witam, słoików nie otwieram, szczelnie zakręcone cierpliwie czekają na kolejne pasteryzacje, a potem leżakują w piwnicy ;) Pozdrawiam :)
Witam czy otwierasz słoiki przed pasteryzacją na drugi i trzeci dzień pozdrawiam