Te szybkie i niezwykle łatwe do przygotowania placki ziemniaczane można podać na śniadanie, obiad lub kolację.
Dzięki dodatkowi startego żółtego sera placki uzyskały niepowtarzalny smak. Po upieczeniu placki ziemniaczane można lekko posypać solą, dzięki czemu ich smak jest jeszcze bardziej wyrazisty.
To banalne danie, placki z żółtym serem na pewno zasmakują dorosłym i dzieciom.
Dużym ułatwieniem w przygotowaniu tego przepisu jest zastosowanie do potarcia ziemniaków i cebuli przystawki do szatkowania o drobnych oczkach, od elektrycznej maszynki do mięsa.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Ziemniaki obrać, wypłukać i potrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę obrać i również potrzeć na tarce o drobnych oczkach lub drobno pokroić i dodać do ziemniaków.
Następnie dodać mąkę...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 270 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |