Grillowane mięso, kiełbasa z grilla czy grillowane owoce to pewnie najczęściej przyrządzane na grillu potrawy. Ale arbuz z grilla? I tu przyjemna i naprawdę smaczna niespodzianka. Arbuza da się bardzo fajnie przygotować na grillu.
To bardzo słodki i gwarantujący niepowtarzalne wrażenia smakowe deser. Warto dodać, że pomimo dużej ilości słodyczy to arbuza z grilla można zaliczyć do zdrowych dań. Jego smak po upieczeniu jest tak niesamowity, że jedząc go z zamkniętymi oczami trudno stwierdzić, że jemy arbuza :)
Przygotowanie jest bardzo proste. Po pokrojeniu arbuza w plastry, należy je nasączyć pędzelkiem wcześniej przygotowaną marynatą. Arbuza grillujemy ze skórką. Aromat i smak niemożliwy do opisania. Trzeba osobiście spróbować. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Do miseczki przełożyć sok z limonki, miód i olej. Całość dokładnie rozmieszać.
Arbuza pokroić w około 1,5 cm plastry. Posmarować z jednej strony słodko-kwaśną marynatą (za pomocą pędzelka) i położyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować przez o...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |