Truskawki to bardzo lubiane owoce sezonowe, i dlatego często goszczą one na polskich stołach. Ich spożywanie dietetycy zalecają zarówno młodym jak również starszym osobom.
W tym przepisie na pierogi nadzienie stanowią właśnie te zdrowe, smaczne i soczyste owoce lata - mniam :)
Pierogi to danie, które zwykle wymaga trochę pracy. Jednak w tym wypadku ich smak i zadowolone miny jedzących będą nagrodą dla kucharza!
To pyszne danie można zaserwować do obiadu, zwłaszcza w rodzinach z dziećmi, które często marudzą przy jedzeniu. Słodkie pierogi truskawkowe na pewno im zasmakują.
Jest to też świetna propozycja obiadowa na letnie, wakacyjne dni, gdzie obiad spożywany na świeżym powietrzu smakuje najlepiej - mniam :)
Zachęcamy do tej słodkiej produkcji ;)
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Do mąki pszennej dodać jajko, miękkie masło, wymieszać drewnianą łyżką dolewając gorącą wodę. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto.
Truskawki opłukać, osuszyć i obrać z szypułek.
Ciasto rozwałkować, jeśli będzie się kleić to podsypać mąką...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |