Malinowy sernik jest przepyszny i puszysty :) Masa serowa + maliny = to owocowa odmiana tradycyjnego sernika. To taka zmiana "na plus" :) To po prostu super sernik rozpływający się w ustach!
Sernik z malinami ma ciekawy smak i wygląd. Jest aromatyczny i wilgotny, a jego ciasteczkowy spód nadaje mu charakteru. Jeśli to ma być sernik dla dorosłych - to do ciasteczkowego spodu można dodać rum - mniam!
Do masy serowej dodajemy całe zmiksowane malinki, ale jeśli ktoś chce uzyskach aksamitnie gładki sernik, wtedy malinki jest lepiej przetrzeć przez sitko...
Spód naszego sernika jest równie szybki i łatwy do wykonania, jak sama masa serowa. Wystarczy do roztopionego masła pokruszyć maślane herbatniki...
Taki serniczek o różowym kolorze pięknie prezentuje się na stole. Świetnie sprawdza się na każdej imprezie. To super sernik na Wielkanoc i na Boże Narodzenie :)
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina |
Ser zmiksować, dodać do niego żółtka i budynie malinowe w proszku. Maliny zmiksować, dodać do sera i razem zmiksować.
Śmietanę ubić z połową cukru na sztywną masę, dodać do masy serowej i razem wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 125 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |