Składniki

Na 16 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 16
Masa serowa:
1/2 kg sera białego
6 jajek
3/4 szklanki cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 25 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 5 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Ser zmielić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Cały czas ucierając dodawać ser, roztopione i ostudzone masło, budyń w proszku, rodzynki, pokrojone migdały i ubitą...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 98  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (57)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-01-01
Dorota
Autor przepisu

Nie dodałam proszku do pieczenia do sernika.

2010-12-29
Dorota

1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, rodzynki można zamoczyć w alkoholu, późnej odcedzić, oprószyć mąką pszenną i śmiało dodać do sernika - bez obawy nie opadnie, budyń tradycyjny z cukrem. Powodzenia :)

2010-12-15
mz

moje pytanka: 1. cukier waniliowy ile? 2. czy rodzynki można namoczyć w alkoholu? alkohol ma jakiś wpływ na ewentualne oklapnięcie sernika? 3. budyń z cukrem czy bez? pozdrawiam:)

Pozostało: 54