Składniki
Na 8 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 8
30 dag kiszonej kapusty
3 litry bulionu
15 dag marchwi
15 dag pora
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 35 minut (w tym 20 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 15 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Bulion zagotować, wrzucić do niego marchew, por, opłukane suszone grzybki i liście laurowe. Gotować około 10 minut. ...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 12 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 482 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Ja miałam kapustę kiszoną "własnej produkcji", więc nie była taka długa, a że kwaśna... kapuśniaki takie są ;) Ale oczywiście można ją wcześniej wypłukać i pokroić. Cieszę się, że zupka się udała i że smakowała, gratuluję i życzę smacznych obiadków :)
Najszybciej bulion można zrobić z kostek rosołowych (np. drobiowej i wołowej).
Czesc mam pytanie poniewaz dopiero wkraczam w swiat gotowania... niewiem z czego zrobic ten bulion, o ktorym wspomnialas w przepisie... z gory dzieki:)