Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
6-8 skrzydełek
przyprawa gyros
tłuszcz do smażenia
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Skrzydełka umyć, osuszyć i przyprawić gyrosem. Odstawić na ok. godzinę. Usmażyć na złoty kolor (żeby były miękkie) i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Ryż ugotować w słonej wodzie. Paprykę i cebu...
Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
ja robię podobnie , maceruję skrzydełka w przyprawach i oliwie, pózniej gotuje zalewę specjalną , ryż wsypuje na blaszkę dużą, ukladam te skrzydełka i polewam zalewą, wkladam do piekarnika i zapiekam , a w czasie pieczenia wlewam resztę zalewy aż wszystko ryż wchłonie,skrzydelka mają rumianą skórkę ,są pyszne ,polecam
Dziękuję za opinię i cieszę się że smakowało!!!
PYSZNE!!! Polecam:)