Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 10 minut (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Oczekiwanie: | 45 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 24 na 36 cm. Włożyć do ...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 83 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Bardzo dziękuję :) Coś tam fajnego będę dodawała - proszę śledzić moją książkę ;) To podobnie jak u mnie, piekę na dużych blaszkach, a ciasto i tak szybko znika ;) Również gorąco pozdrawiam i udanych wypieków życzę :)
Nie mogę się nadziwić Pani przepisom takie fajnie domowe.Mam cichą nadzieję,że wymyśli coś Pani fajnego z ciast na zbliżające się wielkimi krokami Święta Bożego Narodzenia.Lubię Pani przepisy ponieważ przeważnie są na dużą blachę jak już robić to dla całej rodzinki u mnie są żarłacze słodkości tortownica to za mało.Pani Elu pozdrawiam cieplutko i czekamy na nowości.
Do masy serowej nie dodajemy cukru, jest tam słodka galaretka i to wystarczy dla tej masy. Tak, śmietanka ma być słodka 30% ewentualnie 36%. Masa będzie gęsta, bo będzie ją "trzymała" galaretka, którą należy wcześniej rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, nic więcej i dokładnie rozmieszać. A serek tak, ma być homogenizowany. Jak będą jeszcze jakieś pytania, proszę napisać, chętnie odpowiem. Udanego serniczka życzę :)