Składniki
Na 24 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
30 dag mąki
20 dag margaryny
10 dag cukru pudru
4 żółtka
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 35 minut (w tym 2 godziny pracy).
Szczegóły
Praca: | 2 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Ciasto: Zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta rozwałkować i przenieść na wałku na blachę, posmarować dżemem. Z 2 białek i 8 dag cukru ubić pianę...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 67 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Znam to ciasto pod nazwami:pychotka (przepis na forum) i ciasto orzechowe z powidłami (przepis pochodzi z książki Kasi ).Piekę to ciasto juz kilka lat i zawsze wychodzi super...
to pytanie o nazwe bylo do Reni.
Do Ali , jaka inna nazawa? Dla mnie to ciasto to ewelacja. Od wczoraj zostaly dwa male kawaleczki. Co ciekawe - ubiteprzeze mnie bialka mialy rzadka konsystencje przed pieczeniem , a w 170 st.C beza pieknie wyrosla.