Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
6 jajek
2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 50 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Ciasto: Posiekać tłuszcz z mąką, dodać cukier, proszek do pieczenia, żółtka - zarobić ciasto. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko ugnieść (jak się będzie kleić posypać lekko mąką). Piec 10 minut w nagrza...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 112 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Jest to ciasto na tradycyjną prostokątną formę (o wymiarach 25 na 35 cm). Kruche ciasto można schłodzić przed pieczeniem (w tym celu należy je włożyć do lodówki na 30-60 minut). Mrozić nie trzeba. Powodzenia :)
Czy ciasta nie trzeba dać do lodówki,lub zamrażalnika jeśli jest to ciasto kruche?.A jeśli tak to ile trzymać ciasto w zamrażalniku?.I jeszcze mam pytanie na jaką formę jest ten sernik,jaki rozmiar blaszki do pieczenia?
Ja do masy serowej dodalam rodzynki i brzoskwinie.Poprostu pychotka puszysty i bardzo delikatny.pozdrawiam