Składniki

Na 5 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1/2 kg płatów śledziowych (najlepsze duże, solone, z beczki, ale `zwykłe` na tacce też mogą być)
4 średnie cebule
słoik koncentratu pomidorowego
3 centymetry korzenia imbiru
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 dzień i 50 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Oczekiwanie:1 dzień
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Przyprawy zmieszać - najlepiej zemleć w młynku.

Śledzie, po wypłukaniu ich w wodzie (żeby nie były zbyt słone), należy ułożyć na talerzu, posmarować przyprawami i pozostawić na noc w chłodzie.

Cebule pokroić i zeszklić na oleju, dodać kon...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 222  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2005-11-01
Zbyszek

Śledzie należy 24 godziny przed obróbką moczyć w wodzie bez dodatków po 4 godzinach zmienić wode i tak pozostawić do obróbki gwarantuje ,że po tym czasie sól z nich wyjdzie.Jeżeli chodzi o wykwintność wyrobu jest to sprawa indywidualn jeżeli jest to koneser dań wie o co chodzi.Z pozdrowieniami dla podającego.

2004-11-07
DOROTKA 7.11.2004

DOBRE ALE TYLKO DLA SMAKOSZY SLEDZI JA TO ROBIŁAM I BYŁY TROSZKĘ SŁONE I TO ZABIJAŁO SMAK SOSU

2004-02-26
anna

Mało precyzyjne 3 cm imbiru,szczególnie w zestawieniu z informacją o dośc rygorystycznym przestrzeganiu receptury.