Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
20 dag mąki
10 dag masła
3 łyżki zimnej wody
1 łyżeczka od kawy soli
... Przygotowanie
Zagniatamy szybko ciasto z mąki, posiekanego masła, soli i zimnej wody.
Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkujemy
i wykrawamy małe placuszki, którymi wykładamy tłuszczem małe
foremki. Pieczemy przez 10 min w tem...
Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
ILE SZTUK WYCHODZI?
Marzenko spodów nie wyjmujemy z foremek, do podpieczonych tarteletków nakładamy farsz i ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do uzyskania złocistego koloru. Dopisałam żeby było bardziej wyraźnie. Nie zwróciłam uwagi jak długo zapiekałam, moje powinnam trochę dłużej zapiekać , ale i tak były bardzo dobre w smaku.
czy upieczone spody ponownie wkladamy do foremek i dopiero napelniamy farszem,po czym wkladamy do piekarnika i zapiekamy?Jak dlugo?