Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 1/2 kg twarogu
1/2 l mleka
15 dag rodzynków
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 30 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Praca:1 godzina i 10 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 20 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Ser dwukrotnie zemleć, ugotować budyń w tej ilości mleka która jest podana w przepisie, ostudzić. Jajka ubić z cukrem. Wszystkie składniki wymi...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 127  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-01-04
Halina
Autor przepisu

Kasiu budyń gotujemy tylko w 1/2 l. mleka tak jak podałam w moim przepisie, mleka już nie dolewamy i dodajemy tylko ten ugotowany budyń.

2009-12-20
Kasia O

czy budyń gotujemy w 1/2 litra mleka i jeszcze dolewamy 1/2 l mleka z przepisy czy tylko ten ugotowany budyń?

2007-04-08
edytahome

Sernik jest naprawde pyszny, choc mo|e za malo slodki. Nie wiem czy to wina twarogu czy tez proporcje cukru byly zle dobrane. Goraco polecam szczegolnie tym ktorzy stawiaja swe pierwsze kroki w kuchni