Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto biszkoptowe:
4 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 10 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Ciasto biszkoptowe: Jajka z cukrem zmiksować, dodać przesiane mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto nałożyć do dużej tortownicy i piec 30-40 minut w temp. 170-180...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 138  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-11-14
Halina
Autor przepisu

Miniu budyń ugotować w wodzie po jabłkach. W ostudzonej małej ilości wody rozrobić budynie i wlać na wrzątek do pozostałej wody po jabłkach.

2009-11-13
minia

Ten budyń gotować na wodzie? Rozrobić w małej ilości i wlać na wrzątek, czy rozmieszać w litrze zimnej wody i zagotować?