Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt jasny:
30 dkg zmielonych orzechów włoskich
4 białka
1 łyżka mąki pszennej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej
4 łyżki miodu
1/2 łyżki proszku do pieczenia
Biszkopt ciemny:
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 50 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 20 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 30 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Przygotować biszkopt jasny - ubić białka, dodać orzechy, mąkę z proszkiem i miód - wymieszać i wyłożyć na wyłożoną papierem dużą prostokątną blachę, piec w 170st. ok. 40min. /najlepiej sprawdzać patyczkiem/.

Przygotować biszkopt ciemny - j...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 87  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!