Fajna forma ciasta z bananami i pyszną śmietankową masą.

To ciasto jest idealne na każdą okazję. Prezentuje się okazale na każdym stole. Jest też świetne jako torcik :)

Zachęcam do wypieku i życzę smacznego!

Składniki

Na 16 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 16
Ciasto:
2 jajka
1 szkl. cukru
1 i 3/4 szkl. mąki
1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny i 40 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Oczekiwanie:3 godziny
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą i kakaem. Do jajek wlać mleko, olej, pozostałe przesiane suche składniki i wymieszać mikserem na gładką masę.

Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ok. 4...

Zostało jeszcze 81% treści przepisu
a także 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 182  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!