Żeby zrobić takie piękne serduszko dla ukochanej osoby potrzebujemy cienką paróweczkę, jajko oraz przyprawy. Parówkę przecinamy wzdłuż (ale nie do końca), wyginamy na kształt serca, spinamy wykałaczką, potem wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i smażymy na małym ogniu. Takie apetyczne serduszko to świetny pomysł na szybkie i romantyczne śniadanie lub kolację :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Na jedno serduszko:
1 długa cienka parówka
...

Przygotowanie

Parówkę przecinamy wzdłuż na pół ale nie do końca! Wyginamy w serduszko, spinamy wykałaczką.

Na patelni rozgrzewamy olej smażymy serduszka około 3 minut, obracamy i wbijamy delikatnie jajko, solimy, pieprzymy i posypujemy ewen. szczypiorki...

Zostało jeszcze 72% treści przepisu
a także 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!