Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt kokosowo-orzechowy:
5-7 białek
1 szkl. cukru
15 dag wiórków kokosowych
15 dag orzechów włoskich siekanych
Ciemny biszkopt:
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:1 godzina
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Biszkopt kokosowo-orzechowy: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po trochu cukier i na końcu wiórki i orzechy. Delikatnie wymieszać, wyłożyć na blaszkę i upiec.

Ciemny biszkopt: Ubić białka na sztywną pianę i dodawać po trochu cukier, żó...

Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 119  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2008-11-24
Goska

ok, dziekuje. poniewaz od 4 lat nie ma mnie w Polsce nie wiedzialam o jej istnieniu...

2008-11-23
Noemi
Autor przepisu

jest taka gotowa masa w puszce,której nie trzeba gotować-nazywa się \'\'krówka\'\'

2008-11-23
Goska

Mleko na krowke trzeba gotowac jak w innych przepisach na snikersa 3 godziny w zamknietej puszce?