Składniki

Na 5 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 5
2 kostki serka topionego (edamski lub gouda)
2-3 kostki rosołowe
Vegeta
...

Przygotowanie

Gotowe za 45 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Zagotować wodę z kostkami rosołowymi, dodać serki aż się rozpuszczą, przyprawić Vegetą do smaku, z kartoflanki zrobić zaklepke ...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 150  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-10-06
justyna

ta zupka jest pyszna

2010-02-25
Aga

Proponuję jeżeli ktoś nie lubi \"tłustawych\" grzanek to upiec je w piekarniku, wychodzą pyszne i w pierwszej kolejności są zjadane przez moich domowników, tak więc mało co zostaje do zupki.

Ja osobiście lubię przed dodaniem do zupy, parówki podsmażyć na patelni, wtedy zupa ma wspaniały zapach i smak, no i parówki świetnie smakują.

W sobotę mam zamiar wypróbować przepis, więc wkrótce ponownie się odezwę. Pozdrawiam

2009-12-08
Aneczka1

Zupka niestety taka sobie. Średnio mi smakowała.

Pozostało: 2