Składniki
Na 5 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 5
2 kostki serka topionego (edamski lub gouda)
2-3 kostki rosołowe
Vegeta
... Przygotowanie
Gotowe za 45 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Zagotować wodę z kostkami rosołowymi, dodać serki aż się rozpuszczą, przyprawić Vegetą do smaku, z kartoflanki zrobić zaklepke ...
Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 150 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
ta zupka jest pyszna
Proponuję jeżeli ktoś nie lubi \"tłustawych\" grzanek to upiec je w piekarniku, wychodzą pyszne i w pierwszej kolejności są zjadane przez moich domowników, tak więc mało co zostaje do zupki.
Ja osobiście lubię przed dodaniem do zupy, parówki podsmażyć na patelni, wtedy zupa ma wspaniały zapach i smak, no i parówki świetnie smakują.
W sobotę mam zamiar wypróbować przepis, więc wkrótce ponownie się odezwę. Pozdrawiam
Zupka niestety taka sobie. Średnio mi smakowała.