Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt orzechowy:
135 g mąki pszennej (lub krupczatki)
270 g cukru
9 jajek
135 g zmielonych orzechów włoskich
2 łyżeczki proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Biszkopt orzechowy: Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać nadal, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwile ubijać. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i delikatn...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (7)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-01-16
fanka pieczenia
Autor przepisu

Zawsze robie na pszennej ,nigdy nie probowalam na krupczatce,ale tylko dlatego, ze nie mam do niej dostepu bo nie mieszkam w Polsce.

2010-12-30
Kasiulek

Witam mam pytanie jaką mąkę lepiej dodać?Czy nie ma różnicy?

2010-05-29
Gabrysia

Bardzo ciekawy przepis, musze kiedys spróbowac, niedługo mój chrześniak ma urodziny to bedzie okazja, pozdrawiam:)

Pozostało: 4