Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto kruche:
20 dag mąki pszennej
10 dag margaryny
8 dag cukru pudru
3 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka śmietany kwaśnej
Biszkopt orzechowy:
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 50 minut (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Ciasto kruche: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, mąkę z margaryną posiekać nożem, dodać proszek do pieczenia, śmietanę, żółtka utarte z cukrem. Zarobić ciasto. Piec ok. 20 min.

Biszkopt orzechowy: Ubić białka, dalej ubijać dodać cukier, po 1 ...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7825 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 143  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!