Składniki
Na 4 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
opakowanie makaronu cannelloni
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
0,5 kg pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 10 minut (w tym 1 godzina i 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Średnia trudność wykonania.
Drogie.
Na patelni usmażyć drobno pokrojone pieczarki z cebulą i czosnkiem. Gdy mięso będzie już miękkie dodać pomidory poddusić, doprawić, wbić jajko, dobrze wymieszać, gdy jajko ściągnie dodać pietruszkę i zdjąć z ognia.
Makaron (ja miałam taki,...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 224 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
zeby makaron byl miekki najlepiej i najpewniej jest go lekko podgotowac i taki podgotowany ukladac w naczyniu.
sos pomidorowy robie tak: wywar(warzywny, albo z kostki), koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, listek laurowy, zagotowac, doprawic, na koncu zaprawic maka.
Robiłam już kiedyś to danie było smaczne tylko wystąpił mały problem makaron ten na spodzie nie upiekł sie byl twardy co zrobić żeby następnym razem tego nie było , po za tym mam pytanko pisze Pani o sosie pomidorowym na końcu a w przepisie nie jest podane jak trzeba go zrobić gdyby zechciała Pani podać jak go zrobić byla bym wdzięczna .
osz! przepraszam... mieso dodajemy do warzyw na patelni i smazymy rozdrabniajac je.