Składniki

Na 4 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
opakowanie makaronu cannelloni
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
0,5 kg pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 10 minut (w tym 1 godzina i 40 minut pracy).
Praca:1 godzina i 40 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Średnia trudność wykonania.
Drogie.

Na patelni usmażyć drobno pokrojone pieczarki z cebulą i czosnkiem. Gdy mięso będzie już miękkie dodać pomidory poddusić, doprawić, wbić jajko, dobrze wymieszać, gdy jajko ściągnie dodać pietruszkę i zdjąć z ognia.

Makaron (ja miałam taki,...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 224  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-11-05
campari
Autor przepisu

zeby makaron byl miekki najlepiej i najpewniej jest go lekko podgotowac i taki podgotowany ukladac w naczyniu.

sos pomidorowy robie tak: wywar(warzywny, albo z kostki), koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, listek laurowy, zagotowac, doprawic, na koncu zaprawic maka.

2009-07-08
andzia 31

Robiłam już kiedyś to danie było smaczne tylko wystąpił mały problem makaron ten na spodzie nie upiekł sie byl twardy co zrobić żeby następnym razem tego nie było , po za tym mam pytanko pisze Pani o sosie pomidorowym na końcu a w przepisie nie jest podane jak trzeba go zrobić gdyby zechciała Pani podać jak go zrobić byla bym wdzięczna .

2007-10-04
campari
Autor przepisu

osz! przepraszam... mieso dodajemy do warzyw na patelni i smazymy rozdrabniajac je.

Pozostało: 1