Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg ryżu
7 litrów wody przegotowanej
3 kg cukru
... Przygotowanie
Ryż dokładnie wypłukać w celu wyeliminowania białego osadu (minimum 8 razy). Cytrynę umyć i sparzyć. Skórkę zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Pozostałą cytrynę pokroić w dużą kostkę. Gałki muszkatołowe zetrzeć na tarce. Cukier rozpuścić w ...
Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Gąsiorek podczas fermentacji powinien być przechowywany w temperaturze pokojowej. Po wypełnieniu płynem stanowi około 10 litrów, a zaleca się żeby było jeszcze 20% wolnej objętości w gąsiorku na fermentację. Wino jest półwytrawne, pozdrawiam.
Pani El, proszę mi powiedzieć w jakiej temperaturze otoczenia przechowywać gąsiorek podczas fermentacji i jakiej pojemności jest odpowiedni na te proporcje, bo chcę kupić. A jakie jest to wino, słodkie czy wytrawne, czy...?.Pozdrawiam.