Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg ryżu
7 litrów wody przegotowanej
3 kg cukru
...

Przygotowanie

Ryż dokładnie wypłukać w celu wyeliminowania białego osadu (minimum 8 razy). Cytrynę umyć i sparzyć. Skórkę zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Pozostałą cytrynę pokroić w dużą kostkę. Gałki muszkatołowe zetrzeć na tarce. Cukier rozpuścić w ...

Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-02-18
Ella
Autor przepisu

Gąsiorek podczas fermentacji powinien być przechowywany w temperaturze pokojowej. Po wypełnieniu płynem stanowi około 10 litrów, a zaleca się żeby było jeszcze 20% wolnej objętości w gąsiorku na fermentację. Wino jest półwytrawne, pozdrawiam.

2011-02-17
Kasia O

Pani El, proszę mi powiedzieć w jakiej temperaturze otoczenia przechowywać gąsiorek podczas fermentacji i jakiej pojemności jest odpowiedni na te proporcje, bo chcę kupić. A jakie jest to wino, słodkie czy wytrawne, czy...?.Pozdrawiam.