Smarowidło ze stopionej słoniny oraz kiełbasy wędzonej to dobra alternatywa dla najczęściej używanego do przygotowywania kanapek masła.
Z podanych składników uzyskałam ok. 1 kilogram smacznego smarowidła o wyrazistym smaku.
Co jakiś czas warto przygotować taki dodatek do pieczywa. To urozmaici monotonię smaków, produktów używanych do przygotowywania codziennych kanapek.
Składniki
70 dag słoniny
50 dag kiełbasy surowej wędzonej
1 cebula średniej wielkości
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki czosnku
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 15 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 45 minut |
Łatwe wykonanie.
Słoninę pokroić w kostkę, a następnie zmielić w maszynce do mięsa przez sitko o grubych oczkach.
Zmieloną słoninę umieścić w garnku i stopić na małym ogniu.
Kiełbasę pokroić na ok. 1 cm kawałki.
Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.
Zi...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Komentarze Smakowiczów
Dodawanie komentarzy...
jest dostępne po zakupieniu abonamentu.Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!