Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Masa serowa:
1 kg mielonego białego sera
25 dag margaryny
1 szklanka cukru
6 jajek
1 budyń śmietankowy
...

Przygotowanie

Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem i żółtkami. Dalej ucierając dodawać porcjami zmielony biały ser i budyń śmietankowy w proszku. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka, oprószone mąką pszenną rodzynki, skórkę otartą z...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu
a także 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7824 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-12-20
Ella
Autor przepisu

Ja użyłam zwykłej mlecznej margaryny, budyń na 1/2 litra mleka, a papieru do pieczenia nie smarowałam tłuszczem. Życzę udanego serniczka :)

2010-12-20
Kasia O

Pani Elu, jakiej najlepiej uzyć margaryny i jaki to mabyć budyń na 1/2 czy na 3/4 l mleka a czy papier do pieczenia nalezy jeszcze smarować tłuszczem?. Z górydziękuję za pomoc i pozdrawiam.