Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Ciasto z jabłkami:
10 jabłek (ok. 2 kg)
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
...

Przygotowanie

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Rodzynki zalać na 10 minut gorącą wodą, a następnie odcedzić na sitku. Do jabłek wsypać cukier, cukier waniliowy, cynamon oraz rodzynki, wszystko razem wymieszać i wstawić n...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu
a także 20 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (8)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2015-05-05
Ella
Autor przepisu

To cieszę się bardzo, że to ciasto tak zasmakowało :) Zmiana jak najbardziej korzystna, może być :) Również serdecznie pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków :)

2015-05-03
asienka19873

Dziś znów piekłam :) pyszne poprostu, mam w ulubionych ten przepis! Dodałam jeszcze 1 cukier waniliowy do kruszonki i troszkę mniej cynamonu, 1 łyżkę, cynamon nie przytłacza wtedy tak smaku jabłek :) polecam gorąco przepis pani Eli. Pozdrawiam autorkę i dziękuję.

2014-11-07
Ella
Autor przepisu

To fajnie :) Bardzo się cieszę, że ciasto się udało i że smakowało. Tak one może być na drugi dzień podane, przejdzie smakiem jabłek i jak dla mnie będzie jeszcze smaczniejsze :)

Pozostało: 5