Ciasta, torty i inne słodkie wypieki oraz galaretki i różnego rodzaju napoje zawierające truskawki są często przygotowywane w naszych domach, zwłaszcza w sezonie truskawkowym.
Najlepsze są te pochodzące z polskich plantacji. Ładne i słodkie polskie truskawki zostały wykorzystane do przygotowania tego dosyć łatwego i szybkiego przepisu na biszkopt z kremem. Truskawki nadają temu słodkiemu wypiekowi nie tylko truskawkowego posmaku, ale są również elementem dekoracyjnym.
To ciasto biszkoptowe z truskawkami ładnie się prezentuje i na pewno przypadnie do gustu amatorom ciast owocowych.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po 1 żółtku miksując mikserem na najniższych obrotach.
Na końcu dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delik...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 86 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |