Składniki
Ja obieram gruszki twarde, ale słodki i lekko dojrzałe, nie mogą być miękkie bo one muszą być dobre po ugotowaniu, usuwam gniazda nasienne i kładę do słoików wyparzonych, sypie tak 2 łyżeczki cukru na 1/2 litrowy słoik, oczywiście jak gruszki są kwaśne daję więcej cukru.
... Przygotowanie
Gotowe za 45 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Ja te gruszki stosuję potem do placków...
Zostało jeszcze 94% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Komentarze Smakowiczów
Dodawanie komentarzy...
jest dostępne po zakupieniu abonamentu.Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!