Składniki

Ja obieram gruszki twarde, ale słodki i lekko dojrzałe, nie mogą być miękkie bo one muszą być dobre po ugotowaniu, usuwam gniazda nasienne i kładę do słoików wyparzonych, sypie tak 2 łyżeczki cukru na 1/2 litrowy słoik, oczywiście jak gruszki są kwaśne daję więcej cukru.
...

Przygotowanie

Gotowe za 45 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Ja te gruszki stosuję potem do placków...

Zostało jeszcze 94% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!