W Polsce produkowanych jest około 90 gatunków serów. Dużo? Wcale nie... na świecie istnieje ich kilka tysięcy. Nie sposób wszystkich omówić, a nawet wymienić. Dlatego przedstawiamy krótki przegląd najbardziej popularnych gatunków począwszy od serów miękkich, przez twarde, a na dojrzewających kończąc.

Krótka charakterystyka najbardziej popularnych gatunków serów:

Mozzarella

Tłusty, biały ser o włoskim rodowodzie. Oryginalny wytwarzany jest z ml...

Zostało jeszcze 96% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7830 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!