Poszczególne regiony Polski to nie tylko odmienna kultura, zwyczaje, tradycje i gwara, ale także kuchnia. W tej części przybliżamy kuchnię śląską, podlaską, Pomorza i Kaszub, Warmii i Mazur oraz wielkopolską.

Kuchnia podlaska

Podlasie to region bardzo zróżnicowany kulturowo, ale także kulinarnie. W kuchni podlaskiej wyraźne są wpływy kuchni tatars...

Zostało jeszcze 96% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7849 przepisów, 1497 porad oraz 368 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-01-12
Renia P

na Kaszubach jest jestszcze bardzo popularna zupa tzw pyrmećka nie ma odpowiedniej znaków na klawiaturze = jest to zupa z warzyw na bazie rozgotowanych wrecz ziemniaków okraszona kwaśną smietaną i zasmażoną cebulką , pycha (zupa bezmięsna podobna do ślaskiego żurku)