Smarowidło ze stopionej słoniny oraz kiełbasy wędzonej to dobra alternatywa dla najczęściej używanego do przygotowywania kanapek masła.

Z podanych składników uzyskałam ok. 1 kilogram smacznego smarowidła o wyrazistym smaku.

Co jakiś czas warto przygotować taki dodatek do pieczywa. To urozmaici monotonię smaków, produktów używanych do przygotowywania codziennych kanapek.

Składniki

70 dag słoniny
50 dag kiełbasy surowej wędzonej
1 cebula średniej wielkości
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki czosnku
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 15 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Łatwe wykonanie.

Słoninę pokroić w kostkę, a następnie zmielić w maszynce do mięsa przez sitko o grubych oczkach.

Zmieloną słoninę umieścić w garnku i stopić na małym ogniu.

Kiełbasę pokroić na ok. 1 cm kawałki.

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.

Zi...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!