Składniki

1 kg drobniutko pokrojonych pieczarek - stopniowo podsmażyć małymi porcjami do miseczki
1 mała cebulka - pokroić bardzo drobno, podsmażyć z ostatnią porcją pieczarek, na koniec wymieszać - posolić, popieprzyć do smaku /muszą być pieprzne, dobrze doprawione!/
Ciasto:
1/2 kg mąki
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny i 20 minut (w tym 3 godziny pracy).
Praca:3 godziny
Gotowanie/pieczenie:20 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Drożdże rozrobić /wlać podgrzane mleko i dwie łyżeczki cukru/ wymieszać na gładko i przykryć dekielkiem, odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

Tłuszcz roztopić.

Gdy drożdże urosną wziąć miskę, wsypać 1/2 kg mąki, wlać drożdże, doda...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-12-15
gabrysia

farsz nakładam na długość ciasta- miało byc:),przepraszam

2011-12-15
gabrysia

tez robię paszteciki, ale ja jak rozwałkuje to układam wzdłuż farszu, zawijam ciasto i kroję je po skosie,zawsze się to trzyma i jest ok, ale tych tez spróbuje zrobić:)pozdrawiam

2009-12-14
campari
Autor przepisu

bardzo dobre paszteciki, zrobilam z podwojnej porcji... czesc zjedlismy, a czesc zamrozilam na Wigilie. Bardzo dziekuje za przepis, a tym, ktorzy nie robili, polecam te paszteciki.