Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl
Zaloguj się Kup abonament Korzyści i cennik
Tutaj jesteś: Strona główna
Słownik kulinarny | Przelicznik Wag | Kontakt
Kategorie przepisów
Ustal dokładne kryteria:
Najnowsze przepisy
Najlepsze przepisy
Najnowsze porady
Najlepsze porady
Najnowsze artykuły
Najlepsze artykuły
Słownik | kirsz

Bezbarwny trunek o smaku wiśni z lekką nutą gorzkich migdałów pochodzący z mielonych pestek wiśniowych.

Jest wytwarzany z przefermentowanego zacieru z czarnych wiśni morello, który poddawany jest destylacji, a potem leżakowany jest w ceramicznych naczyniach.

Aby uzyskać 1 litr trunku potrzeba aż 14 kilogramów wiśni.

Zawartość alkoholu wynosi od 38% do 50%. Kirsz (kirch) podaje się w temperaturze pokojowej, w kieliszkach do koniaku.

Panel Smakowicza
Mam już konto - loguję się:
Adres email:

Hasło:
Nie mam konta - rejestruję się:
Kup abonament Korzyści i cennik
Skontaktuj się z nami:
Najnowsze porady
Najnowsze artykuły
Autor: Smaczny.pl
Ocena: 5.00
Okres zimowy to z reguły większa możliwość zapadania na choroby. Powodów takiego stanu może być kilka, z których ważniejsze to: niskie temperatury na zewnątrz, wahania temperatury i nieodpowiednie ubieranie się. Niekiedy człowiek nie ma większego wpływu na to czy zachoruje. Jednak to co jemy i sposób odżywiania pozostaje w niewątpliwym związku z tym czy uda nam się uniknąć choroby, czy też nie. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: -
Te Święta są chyba najbardziej lubiane przez Polaków. Szczególny nastrój panuje w naszych domach od Wieczerzy Wigilijnej, potem Pasterka i kolejne dni, często w gronie rodziny i przyjaciół. Każda gospodyni ma możliwość pochwalić się przed gośćmi swoim kunsztem i zdolnościami kulinarnymi, przygotowując świąteczne potrawy. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: 5.00
Okres przed Świętami Bożego Narodzenia to czas szczególnie wytężonej pracy, dla tych którzy zajmują się w naszych domach ich przygotowaniem. Poniżej kilka krótkich porad na co zwrócić szczególną uwagę podczas zakupów i przygotowywania dań wigilijnych, aby czas pracy minął spokojnie, a potrawy spełniły nasze oczekiwania. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: 5.00
Do wykonania zamrażania i chłodzenia w warunkach domowych wykorzystuje się zamrażarki i lodówki. Tym sposobem można zabezpieczyć przed zepsuciem praktycznie każdy produkt: mięso pochodzenia zwierzęcego i ryby, owoce i warzywa, a także mleko i jego przetwory. Czytaj »
Autor: Smaczny.pl
Ocena: 5.00
W celu zabezpieczenia produktów spożywczych przed zepsuciem, a tym samym zachowaniem wysokiej jakości oraz wartości odżywczych stosuje się różne metody konserwacji. Mają one za zadanie zabezpieczenie żywności przed niekorzystnym działaniem czynników biologicznych oraz chemicznych i fizycznych. Jedną z metod zabezpieczenia jest odpowiednie opakowanie w hermetycznie zamkniętych pojemnikach lub woreczkach foliowych, wypełnionych gazem obojętnym, zamiast powietrza. Czytaj »

Wybrane Książki Smakowiczów
Autor: kofinula9362
Liczba przepisów: 4
Srednia ocena: 5.00

Możesz dzielić się przepisami ze wszystkimi Smakowiczami. Dzięki temu poznasz ich opinie na temat Twoich przepisów.

Możliwe jest również przechowywanie przepisów w naszym portalu i nie udostępnianie ich. Dzięki temu masz dostęp do swoich przepisów z każdego komputera podłączonego do Internetu.

Regulamin serwisu · Polityka cookies · Kontakt
© Copyright 2015 Smaczny.pl
Grafika wykonana przez:
ArtSeven