Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki krupczatki
1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 25 minut (w tym 45 minut pracy).
Praca:45 minut
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Tanie.

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 25 minut...

Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 76  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (102)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-01-01
Dorota
Autor przepisu

Dzięki :)

2012-12-21
Ania

Ciasto bardzo dobre , łatwe , szybkie polecam

2012-04-17
Dorota
Autor przepisu

Nie powinna, nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło. Ale ciasta z tą masą z bitej śmietany już nie pieczemy. Ewentualnie można poeksperymentować i zrobić tę masę inaczej np. ubijając pół litra słodkiej śmietanki 30%, a do ubitej można dodać ostudzone cappuccino (pół szklanki proszku cappuccino zalać niewielką ilością wody - tyle żeby się tylko rozpuściło) potem dodać do śmietany i dodać też żelatynę (2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki wody). Powodzenia :)

Pozostało: 99